MÉS PER LLUCMAJOR RECLAMA AMPLIAR EL PERÍODE PER ADHERIR-SE AL PROGRAMA D’INSPECCIÓ DE RESIDUS

7 d’abril de 2021

MÉS per Llucmajor reclama a l’equip de govern que ampliï dos mesos el termini per adherir-se a la campanya de la ITR (Inspecció Tècnica de Residus) i que de forma paral·lela llanci una forta campanya informativa als usuaris.

Cal recordar que aquest programa permet als ciutadans i empreses que realitzin bones pràctiques en materia de separació de residus tenir una tarifa reduïda de la taxa de recollida i tractament de residus.


La petició de la formació ecosobiranista es basa en el fet que només un 25 per cent dels usuaris s’han sumat a aquesta iniciativa que els permetrà pagar un 13 per cent manco en la taxa de residus. Però el 75 per cent restant dels contribuents veurà augmentada la seva taxa en un 20 per cent.

“Si això passa significarà que la posada en marxa d’aquesta figura que fa que els usuaris facin bones pràctiques a casa seva en la separació de residus, haurà estat un fracàs i l’Ajuntament de Llucmajor haurà perdut una oportunitat per aplicar-la de forma satisfactòria”, apunta la portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló.

En aquest sentit, el partit reclama a l’Ajuntament que perllongui el termini per adherir-se a la ITR i que durant aquest temps llanci “una vertadera campanya informativa per arribar a tota la ciutadania, ja que fins ara no ho ha fet”, afegeix Barceló. “La campanya de comunicació s’ha enfocat únicament a la difusió per xarxes socials i la informació per correu que no ha arribat a determinades zones de s’Arenal i ha estat pràcticament inexistent a les diferents Urbanitzacions”, apunta.


En aquest sentit, cal destacar que, per exemple, a s’Arenal-Son Verí només s’hi ha adherit un 11,75 per cent d’usuaris mentre que a Llucmajor un 50 per cent. 

Aquesta situació suposarà que la quantitat recaptada per aquesta taxa el 2021 superi els 8.000.000 d’€ per al 2021 quan al 2020 el pressupost indicava 6.800.000 per a la mateixa taxa. La quantitat recaptada per la taxa excedirà amb escreix el cost real del servei la qual cosa no es pot fer. Recordar que l’augment d’ingressos es produeix sense que hi hagi cap modificació ni millora del servei oferit.

Des de MÉS per Llucmajor vetllarem per la correcta implantació de la recollida selectiva i de la ITR ja que són iniciatives de la passada legislatura i pensam que ben gestionades han de suposar una passa endavant molt important pel nostre municipi en el present i el futur del tractament de residus. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s