El megaprojecte de parc fotovoltaic a sa Marina va contra els valors naturals

El candidat a la Batlia, Jaume Tomàs, i el candidat al Parlament David Abril coincideixen amb  l’Associació de Veïnats en oposar-se al projecte.

El candidat de MÉS per Llucmajor a la Batlia i actual portaveu en l’Ajuntament, Jaume Tomàs, i el diputat i candidat al Parlament David Abril, s’han reunit amb l’Associació de Veïns de Sa Marina de Llucmajor, i han coincidit amb els seus integrants en l’oposició al megaprojecte de parc fotovoltaic projectat a Sa Marina.

Tomàs ha destacat que es tracta d’un projecte incompatible amb els valors naturals i  paisatgístics de Sa Marina, perquè l’impacte d’una extensió d’un milió de metres quadrats i més de 170.000 plaques solars és més que evident. De fet, Tomàs ha acusat l’equip de  govern municipal d’haver tramitat el projecte amb nocturnitat, ja que sense les línies d’alta tensió planejades per Red Eléctrica i que afecten també una de les zones més preservades de Mallorca com és aquesta, el projecte seria inviable.

Per la seva part, Abril ha garantit el seguiment que farà el Grup MÉS tant ara com després de les eleccions en relació a un projecte que pareix que vol vendre “energia verda”, però en realitat és un projecte especulatiu més que a més d’incompatible amb el medi ambient, podria significar un mal precedent en matèria de desplegament de les energies renovables: necessitam energies renovables, però de la manera més descentralitzada possible i integrades en el territori, començant pels nuclis urbans, polígons i edificis de serveis com naus i poliesportius. “Posar 170.000 plaques afectant un ANEI i hàbitats inclosos a Xarxa Natura 2000 no és de rebut”, ha insistit el diputat.

Des de MÉS per Llucmajor i MÉS per Mallorca s’han compromès amb l’Associació de Veïns a col·laborar per impedir que es dugui a terme un projecte del qual se’n desconeix fins i tot qui és el promotor però que ja ha començat a moure tota la maquinària de l’administració gràcies al PP.20150411_mes_sa_marina_capocorb

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s