12 anys, 1 mes i 11 dies tard

A vegades un petita història pot retrata a la perfecció el tarannà d’un Ajuntament que demana canvis a crits.

El 14 de febrer del 2003, se va publicar el decret 10/2003, on se regulava la creació i el format dels consells escolars insulars i dels consells escolars municipals de les Illes Balears.

Els consells escolars municipals són òrgans de consulta, de participació i assessorament en la programació general de l’ensenyament no universitari. Ens ells hi participen, entre altres, membres dels equips directius dels centres, professorat, pares, alumnes i membres del serveis administratius. Com no podia ser d’altra forma, al consell escolar municipal participen tant els centres públics, concertats i privats del municipi. Tant de centres de primària com centres de secundària.

La seva creació no té cap tipus de complicació, el pressupost assignat és 0 i el debat sobre la seva creació no generaria cap tipus d’enfrontament entre els diferents partits polítics.

Ho deim perquè tot hi que el decret donava, a la seva disposició transitòria, un termini màxim de tres mesos per a la creació dels consells escolars municipals. No ha estat fins despús-ahir, 25 de març del 2015, que se va aprovar la seva creació al plenari de l’Ajuntament de Llucmajor. 4422 dies, més de 12 anys, sense que tenguem informació de les causes de aquesta dilació.

La realitat és que la dilació es deu a que no han tingut, mai, cap interès en crear i promoure la consulta i la participació entre la ciutadania. Només els miracles que acompanyen a la precampanya han fet possible la creació d’aquest Consell ciutadà. Està clar que davant un PP opac i allunyat de la ciutadania indignar-se no basta, necessitam MÉS.

1901354_1025473120813515_6755371409741425577_n

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s