El reglament de participació ciutadana que volem per Llucmajor

La nostra idea d’entendre la política va més enllà de la simple crítica a tot allò que fan la resta de partits polítics. La nostra idea és que la necessària crítica ha d’anar acompanyada de propostes alternatives. Al darrers anys ho hem fet així des de l’oposició i ara ho volem fer, si els llucmajorers ens donen la seva confiança, des de responsabilitat de govern.

És per això, que referent al reglament de participació no volem que el Partit Popular ens deixi com herència un reglament de participació ciutadana de segona i volem aportar-hi la nostra opinió.
imagen2260g 

El futur reglament s’hauria de fonamentar en els següents punts:

Participació = informació
S’ha de potenciar, a part dels mitjans tradicionals, la pàgina web de l’
Ajuntament i les xarxes socials. Tots el llucmajorers hem de tenir accés a la màxima informació del que se fa i desfà a l’Ajuntament. Posar el límit de la transparència en la informació municipal només en la llei de protecció de dades. Basta pegar una ullada a la pàgina llucmajor.org per veure que la informació no és la prioritat actual. Tampoc pareix compatible la participació ciutadana amb la realització dels plenaris els dimecres a les dotze del migdia.

Participació = proximitat
Apostam per la descentralització de l’administració municipal com a eina de foment de la participació ciutadana. La proximitat permet la col·laboració. També s’ha de fer més pròxima la figura del regidor, s’han de disposar de mitjans públics de comunicació
directa entre els ciutadans i els seus representants.

Participació = comunicació
S’ha de millorar i fomentar la tecnologia de la informació i la comunicació a l’administració local. S’ha de garantir que tots els equipaments públics municipals disposin d’equips informàtics connectats a la xarxa i oberts a l’accés de la ciutadania.

Participació = associacionisme
S’han de estimular l’associacionisme a Llucmajor, aportant facilitats i apropant a les associacions els recursos de què disposa l’Ajuntament. Un poble viu i actiu es mesura per l’activitat de les seves associacions.

Participació = veu
Tots els ciutadans han de tenir dret a participar als plens, han de poder intervenir al torn de precs i preguntes. S’ha de permetre que les associacions presentin i defensin propostes i mocions per debatre als plenaris. Crearem organismes consultius: Consell Escolar municipal, Consell Municipal de l’Esport, Consell Municipal d’Acció Socia
l
o el Consell Municipal de Salut.

Participació = opinió
Els fòrums ciutadans com l’Agenda Local XXI s’han de convocar de forma periòdica i han de deixar de ser utilitzats només com a eina que s’utilitza en període electoral. S’ha d’estudiar la creació de fòrums ciutadans territorials a cada una de les diferents zones del municipi així com la creació de consells sectorials on totes les associacions d’un determinat àmbit tenguin l’oportunitat de debatre i compartir les seves experiències conjuntament.

Participació = decisió
Els ciutadans no només han de ser consultat cada quatre anys. Els llucmajorers tenen dret a participar i a decidir en temes cabdals com els pressupostos, fent els pressupostos el més participatius possibles.

No pareixen idees insasumibles, però cap d’aquestes idees apareixen a l’esborrany de participació que ens han presentat, el qual intentarem esmenar per aconseguir el reglament de participació ciutadana que volem per Llucmajor.colaboracion-300x199

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s