Feina feta. Ara (en) volem MÉS

Aquest sol ser el missatge que fan els partits polítics amb responsabilitat de govern, que a les acaballes de la legislatura fan balanç del que s’ha duit a terme durant el seu mandat. Nosaltres des de l’oposició també volem fer aquest balanç. Segurament estar a l’oposició no és la feina més lluïda i sense cap dubte no era aquesta la feina que desitjàvem que els ciutadans de Llucmajor ens encomanassin allà pel maig del 2011. Però des del primer dia ens vàrem posar a fer política, així com nosaltres l’entenem, una política que complementa la protesta i la proposta.

Ser part de l’oposició a un Ajuntament on el teu adversari polític té majoria absoluta és complicat, complicat perquè per molta feina que facis i per molta aportació que vulguis fer, els resultats no llueixen com esperaves . Així i tot, no hem defallit en tota la legislatura.

Molts de fruits aconseguits

Hem presentat més de cinquanta mocions, més que la resta partits junts, de les quals ens n’han aprovat una vintena, i algunes han donat fruits ben tangibles. La realització del catàleg de camins públics, la bonificació de la plusvàlua a les famílies desnonades, la recuperació del cèntim sanitari, la retirada de l’amiant de les escoles i instituts del municipi, dues pròrrogues a les instal·lacions de comptadors individuals, la defensa dels jutjats de pau, la millora del servei de recollida selectiva o la recent declaració de Toni Catany com a fill il·lustre, han sorgit de les nostres propostes.

De la llengua i l’escola al territori i la participació

Desgraciadament, altres mocions no han tengut el suport suficient, però ens fan sentir igual d’orgullosos, o més: la defensa de la nostra llengua i dels nostres mestres, el posicionament contra l’amenaça de l’ampliació del club nàutic de s’Arenal, la defensa i protecció de la Marina de Llucmajor i la promoció de la participació ciutadana són exemples d’aquestes mocions no aprovades, però que ens omplen de satisfacció personal, ja que són un referent del nostre posicionament polític.

Alternativa al PP

Les mocions han anat acompanyades de més de 250 preguntes formulades als plenaris i molts de centenars més a comissions informatives. Hem tengut un protagonisme molt major del que l’aritmètica ens havia donat inicialment. Sense voler ser pretensiós, he de dir que en molts de moments només ha existit una alternativa a les polítiques ràncies del Partit Popular i hem estat nosaltres.

I ara què?

Tal com la societat llucmajorera ens reclamava, hem fet un procés de confluència i ara formam part d’un projecte més gran, més obert, millor: MÉS per Llucmajor, un espai nou on tot aquell qui vulgui un canvi de rumb a Llucmajor se sentirà còmode

Aviat ens tocarà rebre una nova responsabilitat, ja sigui de govern o d’oposició, i arribam preparats per aquesta nova feina, hem obert processos participatius tant per a l’elaboració del programa com per la conformació de la candidatura, processos que han conclòs, per un costat, amb l’elaboració d’un programa engrescador, de canvi profund en la forma de funcionar de l’Ajuntament, però fet amb seny, amb responsabilitat i coneixement sobre com funciona el municipi, i, de l’altre, amb una candidatura plena de gent feinera, preparada i entregada a aquest nou projecte.

Dia 24, presentació de la candidatura

El divendres 24 d’abril a les 20h, presentarem en públic aquest nou projecte de MÉS per Llucmajor, un nou projecte que té l’aval de la feina feta en el passat i que vol anar cap al futur. Ens encantaria que ens hi acompanyassis, perquè seràs tu el que finalment faràs bo el nostre projecte. Recorda-ho: indignar-se no basta, volem MÉS.EPF_6537

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s