#UnaPassaMÉS: Primàries per a les Eleccions Generals

El més probable és que el proper 20 de desembre tenguin lloc les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, després de 4 anys nefastos d’un govern del PP comparable únicament al govern que vam patir a les illes fins el maig d’aquest mateix any. Ara és el moment de donar una passa MÉS i que l’onada de canvi que ja ha arribat a les institucions mallorquines i illenques (ajuntaments, Consell de Mallorca, Govern Balear) es traslladi a nivell de l’Estat.

La democràcia interna i la participació son valors intrínsecs a MÉS, i per això escollirem les persones que ens representaran en aquestes eleccions a través d’un procés de primàries obertes a la ciutadania. Aquest procés s’inicia dia 5 de setembre, amb l’obertura de la inscripció al cens i de la presentació de candidatures, i per això volem compartir amb tots vosaltres els punts més importants d’aquest procés.

És evident que per una formació com MÉS per Mallorca, la implicació de la militància i la ciutadania és bàsica, i és per aquest motiu que us convidam a totes i tots a difondre el procés de les primàries, per tal que siguin una festa i un èxit de participació que marquin el camí cap a l’èxit electoral del proper desembre.

unapassames_fb-01

Calendari del procés de primàries

· Inscripció al cens: del 5 de setembre al 20 de setembre a les 14h
· Enviament de correu de confirmació del 21 al 23
· Reclamacions al cens: del 24 al 27 de setembre.
· Tancament del cens: 2 d’octubre.
· Dies de presentació de candidatures: del 5 al 20 de setembre a les 14h
· Proclamació de candidatures: 25 de setembre
· Dies de campanya: del 28 de setembre al 16 d’octubre.
· Votacions (tant telemàtica com presencial): 17 d’octubre

Què es vota?

Escollirem les candidates i candidats de MÉS per Mallorca al Congrés dels Diputats i el Senat per a les eleccions que es faran el mes de desembre.

Qui hi pot participar?


Totes les persones que ja formen part de MÉS -afiliats o simpatitzants a MÉS o als partits que el composen- formen part automàticament del cens.

Totes les persones que no formen part de MÉS es poden inscriure gratuïtament al cens de les primàries per a poder exercir el seu vot. Les condicions per fer-ho, són: ser resident a Mallorca, tenir 16 anys o més, i no pertànyer a cap partit d’àmbit supramunicipal que no formi part de MÉS (tret que MÉS hagi subscrit un acord amb aquest partit perquè els seus militants puguin participar del procés).
Per inscriure’s al cens, podeu clicar el botó que trobareu més abaix (“Inscripció al cens…”) i us apareixerà el formulari electrònic per fer-ho.

Com es vota?

El vot es pot efectuar: de forma presencial, a una de les urnes disponibles als municipis de Mallorca i de forma telemàtica.

Les persones que no siguin militants de MÉS, hauran d’especificar aquesta opció en el moment d’inscriure’s al cens, la qual cosa es pot fer a través del formulari específic disponible a la web

Les persones militants de MÉS que vulguin votar de forma telemàtica o que vulguin votar presencialment a un municipi diferent del seu municipi de residència, hauran de sol·licitar-ho a través del formulari específic disponible a la web

Els propers dies posarem en marxa una web sobre les primàries amb gràfics clars i explicatius de com s’ha de votar i en la qual es podran consultar també les candidatures presentades. Us avisarem tan bon punt estigui en funcionament. Mentrestant, podeu consultar la informació a la web www.mespermallorca.cat, on trobareu els formularis per a la inscripció al cens, per a presentar la vostra candidatura o per sol·licitar el vot electrònic o a un municipi diferent al vostre.

Qui pot presentar la seva candidatura?

Poden ser votades totes les persones que reuneixin els requisits per a poder votar i que, a més, signin el compromís ètic del càrrec públic de MÉS. Les persones que no siguin militants de MÉS per Mallorca hauran d’aportar, a més, l’aval de 10 persones militants de MÉS. La presentació de la candidatura es pot fer de forma telemàtica a través del formulari específic disponible a la web

Per a qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a la Comissió de Primàries: primaries@mespermallorca.cat

La Comissió de Primàries està formada per les següents persones: Margalida Estelrich (Portaveu), Margalida Homar (Coordinació), Joan Colom (Secretari), Teresa Caimari (Vocal), Pep Valero (Vocal).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s