Més per Llucmajor denuncia que el pacte vol deixar de justificar les subvencions que reben els partits polítics

El ple de l’Ajuntament debatrà dimecres una proposta de l’equip de govern de l’ajuntament de Llucmajor per modificar la base 39 de les bases d’execució del pressupost del 2019. Aquesta base regula les subvencions a partits polítics i la seva justificació.

La proposta elimina la necessitat de justificar la despesa realitzada amb la subvenció i elimina el control que sobre aquesta realitza d’ofici el departament d’intervenció.

Més per Llucmajor considera que els partits polítics han de ser exemplars en matèria de transparència i de forma molt especial, amb el destí dels fons públics rebuts. No seria just obligar totes les associacions culturals, socials i esportives a justificar fil per randa les subvencions rebudes per part de l’Ajuntament i que els partits polítics tenguin una via de justificació molt més laxa. El departament d’intervenció municipal avisa que la modificació proposada en el sistema de justificació comportarà un menor control del fons rebuts.

Proposam que continuï essent el departament d’intervenció l’encarregat de realitzar la fiscalització d’ofici de les subvencions municipals a partits polítics. No consideram ni correcta ni suficient que aquesta fiscalització es faci només a demanda ple, on el partits que fan la proposta tenen majoria.

Per aquest motiu Més per Llucmajor s’oposarà a la proposta i fa una crida a la resta de partits polítics a fer una reflexió serena i profunda sobre el tema.

 

logo mÉs per llucmajor wp

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s