MÉS PER LLUCMAJOR DEMANA AL PACTE UN IMPULS A LES SUBVENCIONS CULTURALS, SOCIALS, ESPORTIVES I AL COMERÇ LOCAL

19 d’octubre de 2020

MÉS PER LLUCMAJOR demana al pacte de l’Ajuntament que doni un impuls a les ajudes i subvencions culturals, socials i esportives i que habiliti una partida per al comerç local.


La portaveu de Més per Llucmajor, Maria Barceló, explica que “en els temps que vivim no podem retallar en subvencions com ha passat enguany, ans el contrari: hem de donar un impuls, reinventar-les si cal i posar-hi imaginació perquè les associacions i entitats puguin tirar endavant”.


Aquesta petició de Més arriba després que l’equip de govern aprovés el pla estratègic de subvencions 2020 al mes d’octubre quan el darrer que aprovàrem el pacte anterior fou al mes de març de 2019.


Les ajudes socials, culturals i esportives es redueixen respecte a l’exercici anterior. Ens preocupen aquelles associacions que fins ara tenien subvencions (bandes, ball de bot, gegants …) i que l’equip de govern va canviar a canvi d’unes actuacions que no s’han pogut realitzar a la pandèmia. Barceló apunta que “ara no tendran ni factures ni subvencions. Ens demanam quines solucions té previst aportar l’equip de govern”. 


Especialment greu també és que les subvencions al comerç desapareixen en l’any que el sector més ho necessita. Des de Més per Llucmajor consideram que hagués estat un moment perfecte no només per recuperar-les i sinó per potenciar-les.


En aquest sentit, Barceló recorda que “durant el mes de setembre es va presentar un vídeo de promoció del comerç local i està molt bé. El comerç necessita una forta empenta per part de tots, també per part de l’Ajuntament i lamentam que no la tenguin. Aquesta és una oportunitat perduda més per demostrar la importància que té el comerç local”.


Pel que fa a les ajudes a les entitats i associacions esportives, ens agradaria saber com ho volen fer, veim complicat que en els tres mesos que queden d’any, l’equip de govern sigui capaç de presentar unes bases, donar un termini de presentació i resoldre. Si és així aquests 25000€ es podrien destinar a partides més necessitades com serveis socials i no tenir-les innecessàriament bloquejades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s