LA MAJORIA CONTRIBUENTS PAGARÀ UN 20 PER CENT MÉS PER LA TAXA DE FEMS A CAUSA DE LA MALA GESTIÓ DEL PACTE

7 de maig de 2021

Una vegada més la mala gestió de l’equip de govern repercutirà a les butxaques dels ciutadans i ciutadanes del municipi. En aquesta ocasió serà en matèria de tributs i, més en concret, a la taxa de fems, atès que un 75 per cent dels contribuents hauran de pagar un 20 per cent més de la taxa a causa de la nefasta gestió de l’equip de govern en la posada en marxa de la Inspecció Tècnica de Residus (ITR).


Aquest programa que permet als ciutadans i empreses que realitzin bones pràctiques en matèria de separació de residus tenir una tarifa reduïda d’un 13 per cent de la taxa de recollida i tractament de residus.


Des de MÉS per Llucmajor presentàrem una moció en el passat ple mitjançant la qual reclamàvem a l’equip de govern que ampliï el termini per adherir-se a la ITR, ja que una gran majoria de contribuents no s’hi ha adherit a causa de la mala campanya de comunicació i informació duta a terme.

“L’equip de govern ens donà la raó, va admetre errades greus a l’hora de comunicar, ens confirmen que moltes cartes no arribaren a les llars d’urbanitzacions però així i tot, no ens aprovaren la moció i, el que és pitjor, no tenen la intenció de rectificar. Diuen que la recaptació de tributs està en mans de l’ATIB que és una empresa que fa feina per l’Ajuntament i a la qual pensam que se li haurien d’exigir mesures excepcionals en casos com aquest”, explica el regidor Miquel Serra. 

Les zones més afectades són s’Arenal i Urbanitzacions, on la ciutadania no ha rebut cap tipus d’informació sobre la posada en marxa d’aquest nou sistema de bonificacions per bones pràctiques. 

L’Ajuntament de Llucmajor recaptarà 8.000.000 de € per al 2021 quan al 2020 el pressupost indicava 6.800.000 per a la mateixa taxa. La quantitat recaptada per la taxa excedirà amb escreix el cost real del servei la qual cosa no es pot fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s