MÉS PER LLUCMAJOR RECLAMA QUE LA NOVA RUTA DELS FARS CONNECTI S’ARENAL I URBANITZACIONS A PEU I EN BICICLETA

26 de setembre de 2022

MÉS per Llucmajor ha presentat al·legacions al Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta dels Fars impulsat pel Consell de Mallorca reclamant, entre altres coses, que el projecte final inclogui la connexió s’Arenal i Urbanitzacions a peu i en bicicleta.

Com a principal argument la formació recorda que les urbanitzacions de sa Marina de Llucmajor (Maioris, Puigderrós, sa Torre, Badia Blava, Badia Gran i Tolleric) són un conjunt de nuclis amb una població total que supera els 10.000 habitants. En aquest sentit, recorda que “fa temps que els residents reclamen la possibilitat de tenir una connexió a peu o en bicicleta amb s’Arenal”.

Actualment, aquesta connexió s’ha de realitzar per la carretera Ma-6014 amb les incomoditats i falta de seguretat que aquesta alternativa genera.

Des de MÉS per Llucmajor consideram que s’ha de fer un esforç per incloure aquest traçat i més tenint en compte que el projecte de ruta presentat “passa a menys d’un quilòmetre de les urbanitzacions”. És a dir, “la nostra proposta seria cercar qualque via de connexió entre la zona de les urbanitzacions de sa Marina de Llucmajor i el traçat proposat per a l’etapa 8 de la Ruta dels Fars. Aquesta proposta a més de donar resposta de connexió als residents de la zona, també aportaria una zona de serveis a la Ruta.

MÉS AL·LEGACIONS

MÉS per Llucmajor demana també que la Via Verda de s’Arenal quedi integrada en el projecte final de la Ruta dels Fars que ha impulsat el Consell de Mallorca.

El regidor de MÉS per Llucmajor, Miquel Serra, explica que “les nostres al·legacions a la Ruta dels Fars van encaminades a aprofitar recursos i solucionar demandes històriques“. Serra afegeix que “pensam que la Via Verda, que està projectada per recuperar part del traçat ferroviari, és un projecte que comparteix objectius amb la Ruta dels Fars i comparteix espais per la qual cosa estaria bé que, de qualque manera, estigués integrada com a variant dins del traçat de la Ruta dels Fars”.

En una tercera al·legació, MÉS per Llucmajor demana que a l’etapa de la Ruta dels Fars que passa per sa Marina de Llucmajor, una zona de gran valor natural, paisatgística i patrimonial, es prohibeixi el pas de vehicles de motor, excepte els autoritzats.

QUÈ ÉS LA RUTA DELS FARS?

El Consell de Mallorca ha impulsat i dissenyat aquesta Ruta dels Fars com “un itinerari senderista, definit i senyalitzar per a facilitar el trànsit a peu dels usuaris i el contacte amb el seu entorn natural, cultural i paisatgístic. Va de la zona costanera de Llevant, Migjorn, la badia de Palma i l’oest de la Serra de Tramuntana i travessa nuclis urbans i turístics com Cala Rajada. Cala Millor, Cala d’Or, Colònia de Sant Jordi, S’Arenal, Palma, Palmanova o Santa Ponça.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s