EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR CELEBRA LA TROBALLA D’AURORA PICORNELL I CONDEMNA EL RÈGIM FRANQUISTA

28 d’octubre de 2022

El ple de l’Ajuntament de Llucmajor va aprovar la moció presentada conjuntament per part de MÉS per Llucmajor, PSIB-PSOE i Unides Podem mitjançant la qual la Corporació municipal “celebra la troballa al cementiri de Son Coletes del cos de la política comunista, sindicalista i feminista Aurora Picornell, assassinada pel franquisme l’any 1937”.

Tots els partits votaren a favor la moció a excepció de Llibertat Llucmajor que es va abstenir. En el document també es fa una “condemna el règim franquista i els crims que va perpetrar contra les persones que lluitaven per la democràcia i la llibertat”.

Així mateix, també “reitera el seu suport a les entitats i col·lectius que fan feina per a recuperar la memòria democràtica, una tasca basada en els principis de Veritat, Justícia i Reparació”.

La portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, s’ha mostrat satisfeta per l’aprovació d’aquesta moció: “Celebram que la majoria de partits hagin votat a favor perquè és una passa més i una de les fites importants en la recuperació de la memòria democràtica de les Illes Balears”.

En aquest sentit, Barceló afegeix que “totes les víctimes del franquisme mereixen un especial reconeixement i que lluitem per a fer justícia i reparació. Aurora Picornell pel seu treball, força i carisma esdevingué un símbol de la lluita antifranquista”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s