MÉS DENUNCIA QUE A LLUCMAJOR UNA PERSONA QUE COBRA 451€ MENSUALS NO TÉ DRET A AJUDES DE SERVEIS SOCIALS

14 de febrer de 2023

MÉS per Llucmajor ha presentat una moció que es debatrà en el pròxim ple ordinari de l’Ajuntament de Llucmajor mitjançant la qual reclama estudi i revisió del barem d’ingressos màxim per accedir a les prestacions municipals.  El regidor de MÉS per Llucmajor, Miquel Serra, considera que s’han de fer millores “urgents” i “significatives” del reglament de prestacions socials de caràcter econòmic aprovat per l’Ajuntament de Llucmajor a les acaballes de 2022.


Entre altres coses, el partit considera del tot necessari augmentar la renda mínima per poder accedir a les ajudes econòmiques dels serveis socials. En aquest cas, Serra aporta un exemple molt clar: “Una persona de s’Arenal de Llucmajor que cobra 451€ mensuals no té dret a les ajudes. En canvi, un carrer més enllà, una persona de s’Arenal de Palma que cobra 1.167€ al mes, té dret a les prestacions”.

Pel regidor “això demostra que l’Ajuntament de Palma és conscient de la realitat i crisi social que vivim mentre que a l’Ajuntament de Llucmajor no se n’han adonat perquè amb el nou reglament no han pujat ni un cèntim el barem que està instaurat des de 2019. No hauria de fer falta recordar que en aquests anys hi ha hagut una pandèmia i una pujada de l’IPC com no s’havia viscut mai”.


En la moció s’argumenta que és important deixar de vincular les ajudes municipals només a aquells que no tenen ingressos. “És important incloure als ciutadans que tot i fer feina necessiten complements econòmics per poder pagar el seu habitatge i el manteniment d’una vida digna”.


En aquest sentit, MÉS per Llucmajor considera que s’ha de fer un estudi per tal de saber quins ingressos són necessaris per viure dignament a Llucmajor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s