MÉS per Llucmajor critica que les activitats culturals han baixat un 40 per cent aquesta legislatura 

El teatre i les conferències han sofert un descens del 70 per cent

La passada legislatura amb la regidoria de Cultura liderada per MÉS per Llucmajor, el municipi va esdevenir un referent en matèria d’activitat cultural amb una programació rica i variada. Passats uns mesos però des de l’inici de la nova legislatura amb el nou equip de govern, són molts els ciutadans que ens fan arribar el seu desencís amb la manca d’oferta cultural actual.

Davant aquesta situació vàrem decidir fer un estudi comparatiu. Hem comparat les activitats culturals organitzades per l’Ajuntament de Llucmajor durant els darrers quatre mesos de l’any 2019 i amb les activitats organitzades durant el mateix període de l’any anterior. Les dades han estat extretes dels diferents programes i agendes culturals publicades per l’Ajuntament de Llucmajor i el resultat ha estat aclaparador.

La comparativa mostra un descens en totes les disciplines culturals: les exposicions han baixat el 57%; les projeccions han desaparegut; els concerts musicals es mantenen pràcticament igual; els espectacles teatrals i les conferències han sofert un descens del 70%; un 17% les presentacions de llibres; un descens del 33% respecte a les lectures i contacontes; les visites culturals s’han vist reduïdes a la meitat.

taula

Així, el balanç total de les activitats cultural organitzades per l’ajuntament de Llucmajor és d’una reducció d’un 42%. El descens s’ha repetit durant tots els mesos sotmesos a comparació.

Però a banda d’aquesta reducció, el problema no és només no saber dinamitzar correctament l’activitat cultural i desaprofitar la inèrcia cultural aconseguida durant la passada legislatura, sinó que també hi ha una flagrant manca d’interès i mitjans per fer una correcta difusió dels actes.

A la passada legislatura hi havia una agenda mensual que s’editava en paper i es publicava al web de l’Ajuntament. Addicionalment hi havia una llista de distribució per correu electrònic i una aplicació de mòbil que enviava, cada dia, la informació dels actes del dia a les persones que s’hi havien subscrit. Ara, en canvi, l’aplicació s’ha deixat d’utilitzar, la llista de distribució només envia un butlletí setmanal que no inclou la programació cultural i la informació en paper ha desaparegut. A més, la informació que hi ha al web de l’ajuntament és incompleta i moltes vegades conté errors.

En conclusió es fan menys actes i, els que es fan, no es comuniquen de forma adequada. Feim una crida als responsables a demostrar que hi ha interès per promocionar la cultura, per revertir aquesta situació i oferir al municipi de Llucmajor l’activitat cultural que demanda i mereix.

10516887_672912509453666_4180521502058829651_n

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s