MÉS PER LLUCMAJOR DENUNCIA QUE L’EQUIP DE GOVERN INCOMPLEIX LA LLEI DE TRANSPARÈNCIA

Aquesta legislatura no s’ha penjat cap document al portal de transparència a banda de l’actualització de la Corporació municipal

31 de gener de 2020

Més per Llucmajor critica que l’equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor té abandonat el portal de transparència municipal, obert amb l’impuls de tots els regidors de l’anterior pacte. No es tracta d’un tema banal, atès que s’està incomplint clarament la llei de transparència, aprovada el 2013, ja que aquesta obliga als ajuntaments a publicar de forma periòdica i actualitzada la informació rellevant per garantir la transparència sobre la seva activitat relacionada amb el funcionament i control de l’actuació pública.
El portaldetransparenciallucmajor.org compta amb un espai destinat a la participació ciutadana, un de transparència economicofinancera i el de contractacions, convenis i subvencions on, entre altres coses, figura el que perceben les formacions polítiques per a representació a l’Ajuntament de Llucmajor.
El que fou regidor d’Innovació i Comunicació, Miquel Serra, destaca que “l’única cosa que s’ha fet aquesta legislatura és actualitzar tot el relatiu a la declaració de béns dels regidors i el que perceben però no s’ha penjat cap altre document” i posa per exemple que “ni s’han publicat les actes dels plens, ni les ordres del dia prèvies, ni els acords i actes de la junta de govern, cap document actualitzat a l’apartat de transparència economicofinancera, entre molta altra documentació que roman amagada i lluny de l’abast a la ciutadania com ara l’obligatòria informació sobre els assessors contractats, ni el currículum que justifiqui la seva contractació, ni les seves declaracions de béns i activitats.
Captura de pantalla 2020-01-31 a las 11.23.33
Miquel Serra recorda que el portal de transparència “no va costar ni un euro a l’Ajuntament de Llucmajor, ja que fou realitzat mitjançant el programa Joves Qualificats del SOIB i gràcies a l’esforç i col·laboració de tots els departaments municipals i el suport del d’informàtica”. Serra, que ben aviat prendrà possessió de l’acta de regidor en substitució de Jaume Tomàs, reconeix que “quan vàrem estrenar el portal al mes de març de 2018 estava molt complet i així i tot tenia algunes mancances que anàvem solucionant de mica en mica però ara està paralitzat i la majoria d’enllaços duen a una “pàgina no trobada”, una evidència del que és la transparència per l’actual equip de govern”.
Serra posa com a prova que a principis de 2017 l’índex de transparència de l’Ajuntament de Llucmajor estava en el compliment d’un 5,23 per cent dels indicadors de transparència i que anà pujant de forma progressiva gràcies a les diferents iniciatives de l’equip de govern fins a arribar a un 41,03 per cent pocs dies després d’obrir el portal de transparència. Un procés de millora de la transparència municipal que havia de concloure durant aquesta, millora que, sorprenentment, s’ha aturat, retrocedint en matèria de transparència a molts d’anys enrere.
La transparència i la participació ciutadana són els pilars bàsics de qualsevol administració publica moderna i la sensació, passats els primers vuit mesos de legislatura, és que no hi ha intenció per part de l’equip de govern de potenciar-los, just al contrari, la transparència i la participació estan experimentant un inexplicable retrocés. Per això des de MÉS per Mallorca sol·licitam un urgent i obligatori canvi per aconseguir el Llucmajor modern, transparent i participatiu que tots desitjam.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s