MÉS PER LLUCMAJOR LAMENTA LA MANCA D’INVERSIONS EN EL PRESSUPOST DE 2020 I ADVERTEIX QUE TORNA L’AMENAÇA DEL DÈFICIT A L’AJUNTAMENT

27 de febrer de 2020

El regidor de Més per Llucmajor, Miquel Serra, criticà en el decurs del ple de debat dels pressuposts de 2020 celebrat ahir, que l’equip de govern no inclou cap inversió de collita pròpia. “No hi ha cap inversió prevista excepte les que vàrem aconseguir la passada legislatura“, apuntà Serra qui a la vegada va celebrar que  aquestes es mantinguin “sobretot quan fa molt poc les vàreu intentar desvirtuar i posar en dubte”.

Serra al·ludeix als projectes deixats a punt d’executar la passada legislatura com són la millora de la senyalització del terme municipal, la plaça Reina Maria Cristina de s’Arenal, l’adquisició del teatre (tancat aquest passat dilluns) o l’eix cívic Gran i General Consell de s’Arenal. “Llevat del que vos deixàrem a punt, no heu inclòs res més”, va retreure Serra. 

En aquest sentit, el regidor de Més afegí que “imaginau si és trist el capítol d’inversions que a la recent presentació del pressupost vàreu anunciar una inversió d’1.100.000 euros per a la compra d’un solar pel PAC de Llucmajor i ara resulta que és una inversió que no apareix al pressupost i que és fum com va quedar palès a la passada comissió informativa en la qual ens digueren que no hi ha solar”.

D’altra banda, més lamenta que en el capítol d’inversions “tenim 0 euros per arreglar voravies, 0 euros per parcs infantils, 0 euros per millora i manteniment de jardins i 0 euros en arreglar asfalts en mal estat”.

En la mateixa línia, Serra va retreure que “ja vàreu deixar escapar una oportunitat amb les Inversions Financerament Sostenibles 2019, on tenint 7 milions de romanent per gastar, només es presentaren projectes per 1,5M d’€ dels quals només s’ha executat finalment 1 milió d’euros“. Afegí que “ara deixau escapar una altra oportunitat al pressupost 2020 i haurem d’esperar, com a mínim, a final d’any amb la convocatòria de les Inversions Financerament Sostenibles del 2020. Un any i mig per començar a fer coses. La legislatura passa molt aviat i els ciutadans segueixen esperant unes inversions necessàries que no arriben”.

DEUTE ZERO

Des de Més per Llucmajor consideram que és especialment greu aquesta manca d’inversions i d’iniciatives quan la passada legislatura aconseguirem eixugar un deute que quan arribàrem a 2015 era de més de 40 milions d’euros. De fet, “si hi ha una gran notícia en aquests pressuposts és que per primer pic d’ençà que tenim record, no hem de pagar interessos ni amortitzam deute”, afegí Serra que titllà de “curiós” que a la presentació dels pressuposts l’equip de govern no mencionés aquest fet. “Per ventura ignoren expressament que han trobat un ajuntament sanejat per tapar les seves mancances en la gestió i sobretot en el malbaratament de les esmentades inversions financerament sostenibles”, apunta.

FANTASMES DEL PASSAT

Pel que fa als detalls de fons dels comptes, per Més per Llucmajor amb els pressuposts de 2020 tornen els fantasmes del passat, com la possibilitat de tornar a tenir dèficit en l’acabar l’any. Va afegir que “amb aquests pressuposts s’incompleix el Pla Econòmic Financer (PEF) amb el qual vos vàreu comprometre fa just 5 mesos”, lamenta Serra qui informa que, segons s’abstreu del document, “tot indica que s’incomplirà la regla de despesa el 2019 i si no es fan retallades la de 2020, a més els pressuposts 2020 no s’han presentat d’acord amb el pla enviat al Ministeri d’Hisenda”. “Incompliu completament el vostre PEF, ara ja no podeu donar les culpes als altres i n’haureu d’assumir les conseqüències i responsabilitats. Presentau un pressupost que planteja molts dubtes referents als ingressos i no ho dic jo, ho diu el servei d’intervenció i li diria qualsevol persona que hagi analitzat l’estat d’execució de l’any anterior”.

CONCLUSIÓ

En conclusió amb l’aprovació dels pressuposts 2020 tenim un mal pressupost tant en les formes, presentats amb 4 mesos de retards, com en el fons. On posau en perill un altre pic l’estabilitat econòmica municipal, amb un equip de govern incapaç de posar-se d’acord en les prioritats d’aquest municipi. On els personalismes i els egos fan inviable que surti res positiu. Uns pressuposts que no aprofiten la situació econòmica actual municipal, on ja no s’ha d’amortitzar deute ni pagar interessos i amb un important romanent de tresoreria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s