MÉS PER LLUCMAJOR RECLAMA AL BATLE QUE INFORMI SOBRE AJUDES SOCIALS I DE PROMOCIÓ ECONÒMICA D’ALTRES ADMINISTRACIONS

30 de maig de 2020

Més per Llucmajor ha reclamat al batle de Llucmajor i especialment als responsables de l’àrea de comunicació, que informi degudament de les ajudes, rendes socials i de promoció econòmica que provenen d’altres administracions com ara Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears o el Govern central, i habilitades expressament per a fer front a la crisi sociosanitària de la Covid-19.

L’Ajuntament té l’obligació de ser corretja de transmissió de la informació de servei perquè són informacions de gran importància i és necessari que arribin a tothom. Els llucmajorers viuen aquest episodi amb greu preocupació i hem de contribuir a traslladar aquesta informació, si pot ser, de manera ordenada, entenedora i pedagògica, i hem de resoldre els dubtes que se’n derivin i sobretot donar llum a molta gent sobre els tràmits i passes que han de fer per tal de beneficiar-se de les ajudes i iniciatives.

Des de Més per Llucmajor seguim amb especial preocupació una tendència en molts ajuntaments comandats pel PP, en els quals s’obvia aquesta informació que més que mai és d’interès general i fonamental pels ciutadans de Llucmajor i, per extensió, d’arreu de les Illes Balears. Esperam que sigui una qüestió de deixadesa, que ja seria molt greu, i no una pràctica intencionada centrada en el fet de no donar difusió a la gestió que altres administracions, per tal de treure’n rèdit polític.

Així, i només per posar alguns exemples, no s’ha informat sobre telèfons d’ajuda directes habilitats pel Govern balear sobre el tancament de mitjans de transport, d’ajuda psicològica i sobre dubtes sanitaris o d’ajuda a les víctimes de violència de gènere, entre altres línies de suport telefònic que publicità expressament el Govern balear i de les quals s’han fet ressò la majoria d’ajuntaments de Mallorca.

Tampoc hem vist informació sobre les ajudes directes del Govern balear a l’Ajuntament de Llucmajor per a cobrir serveis comunitaris, beques als menjadors escolars, el pla per a reactivar i impulsar l’economia local i la cohesió social, les ajudes per a col·lectius vulnerables o les d’accés a l’habitatge, prestacions per desocupació, ajudes al lloguer, moratòria d’hipoteques, renda social garantida, entre altres. Tampoc s’ha publicitat el pla “Mallorca reacciona” del Consell de Mallorca, impulsat per fer front a la crisi i dotat amb 89 milions d’euros.

Pensam que les xarxes socials per la seva capacitat de penetració i la web municipal per la seva capacitat d’aglutinar tota aquesta informació han de ser les nostres eines principals de comunicació.

És per això, que des de Més per Llucmajor, tornàrem a insistir i a demanar en el ple ordinari que l’Ajuntament de Llucmajor faci l’esforç de comunicar sobre totes les ajudes i rendes socials existents. Insistim en la necessitat de crear un directori d’informació COVID a la web municipal, com han fet tots els grans municipis de Mallorca com ara Palma, Calvià, Inca, Manacor i Marratxí.

Finalment, també reclamam que l’Ajuntament de Llucmajor respecti les ordenances municipals pel que fa a l’ús de les llengües oficials. Tenim un reglament d’usos lingüístics vigent. S’ha de complir i fer complir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s