MÉS PER LLUCMAJOR RECLAMA EL REFORÇ URGENT DEL DEPARTAMENT DE SERVEIS SOCIALS

4 de juny de 2020

Més per Llucmajor reclama que l’Ajuntament de Llucmajor d’augmenti de forma immediata el nombre de treballadors socials. Actualment, hi ha 6 treballadors socials que en condicions normals serien el mínim desitjable, però amb la situació actual pensam que és urgent la contractació de personal de reforç, ja que ara per ara els treballadors socials atenen el doble dels expedients que seria desitjable.


L’agrupació de MÉS per Llucmajor ha fet un estudi de la situació actual del departament i ha elaborat una bateria de preguntes destinada al departament de Serveis Socials. La conclusió posa de manifest les mancances en recursos humans d’aquest important i sensible departament.

 
L’objectiu principal de l’Ajuntament durant aquests pròxims mesos ha de ser donar les respostes correctes a les necessitats que aquesta crisi sociosanitària i econòmica ha generat als nostres veïns. L’existència d’una llista d’espera per atendre als usuaris demandants demostra la saturació i col·lapse que viu avui el departament de serveis socials. Els usuaris que fan ús del departament de Serveis Socials ho fan en situacions de gran necessitat i no poden restar a l’espera de ser atesos pel departament de Serveis Social.


A banda d’aquesta demanda de noves contractacions, des de Més per Llucmajor lamentam la falta d’informació aportada per l’equip de govern per fer una anàlisi més exhaustiu de les necessitats de la situació municipal present i futures. Des de MÉS per Llucmajor oferim la nostra ajuda però aquesta és rebutjada per l’equip de govern municipal. Vivim en una situació d’emergència i consideram que l’atenció i resposta que precisen els nostres veïnats ha de ser urgent. No són assumibles llistes d’espera en aquest moment.


L’informe que Més per Llucmajor ha tramès al departament de serveis socials conté fins a 23 punts on també reclamam informació precisa sobre crèdit per atencions benèfiques, les ajudes tramitades en temps de la crisi, treballadors familiars i ajuda a domicili, el seguiment sobre gent gran i depenent, les ajudes psicosocials.


Com a conclusió, des del nostre partit pensam que un Ajuntament com el de Llucmajor, amb una situació econòmica sanejada, sense deute i amb superàvit, ha de fugir del fals dilema entre tenir uns serveis socials amb una plantilla adequadament dotada o que els ciutadans tenguin accés a les ajudes, com sovint se’ns vol fer creure. No es tracta de triar una de les dues opcions, no serà possible tramitar ajudes adequadament si no hi ha una feina prèvia i seguiment per part dels treballadors socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s