MÉS PER LLUCMAJOR RECLAMA CELERITAT I VALENTIA AL BATLE EN LES MESURES PER FER FRONT A LA CRISI DE LA COVID-19

L’Ajuntament de Llucmajor podria destinar 1,7 milions d’euros de forma imminent a ajudes socioeconòmiques

8 de juliol de 2020

Més per Llucmajor reclama al batle més celeritat i valentia a l’hora de tirar endavant les ajudes socials i econòmiques per fer front a la crisi derivada de la COVID-19. La formació apuntà que les mesures anunciades fins ara són insuficients.


El Govern de l’estat ha autoritzat als ajuntaments a destinar el 20 % del superàvit municipal a Serveis Socials. En el cas concret de Llucmajor, suposaria poder invertir 1.700.000 euros. L’Ajuntament renuncia a fer ús d’aquests recursos i només té previst destinar menys de la meitat: 800.000 euros. Quantitat que consideram insuficient per donar resposta a les necessitats sobrevingudes a les famílies per la crisi de la COVID-19.

Més per Llucmajor ha donat suport a les propostes presentades fins ara pel que fa a ocupació de la via pública per terrasses i mercats. També a les propostes relacionades amb els serveis de piscines municipals i escoletes. Però aquestes no es poden considerar ajudes, són simplement reconèixer que no es poden cobrar serveis que no es varen poder realitzar amb normalitat durant l’estat d’alarma. Les ajudes han d’anar més enllà, la necessitat és evident i l’Ajuntament disposa de recursos suficients per executar-les.

Una proposta de MÉS per Llucmajor que roman sobre la taula des de fa mesos és la bonificació de la taxa per la recollida i tractament de residus a aquells comerços que s’han vist afectat per la pandèmia. Hem de fer notar que la crisi ha suposat una minva en la producció de residus respecte a l’any passat superior al 40%. Aquesta menor producció de residus ha provocat a l’Ajuntament un estalvi d’1 milió d’euros que seria de justícia destinar a la bonificació esmentada i que ja s’està duent a termes a altres municipis.

Els recursos actuals de l’ajuntament són encara molt superiors a aquests, els estalvis, romanent de tresoreria, de l’Ajuntament a inicis d’any era de 16.100.000 €. Per la qual cosa la mobilització de recursos feta fins ara ens pareix insuficient. Ens preocupa també la situació de la partida d’ajudes per a cobrir les necessitats bàsiques dels ciutadans de Llucmajor, la partida pressupostaria que es destinava als pressuposts es va esgotar fa mesos i només l’ajuda in extremis del Consell de Mallorca que va portar 142.000 € va evitar que el departament col·lapsés.

També dins de l’àrea de serveis socials, reiteram la necessitat de reforçar de forma urgent el nombre de treballadors i educadors socials municipals. Des de Més per Llucmajor ja vàrem denunciar que no té explicació que l’Ajuntament no reforci amb el personal necessari l’àrea de serveis socials quan reconeix que s’han duplicat el nombre d’usuaris i les ajudes a tramitar s’han hagut de multiplicar per 10.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s