MÉS PER LLUCMAJOR DEMANARÀ AL PLE QUE RECLAMI PODER FER ÚS DEL SUPERÀVIT PER FER FRONT A LA CRISI

També que no es negociï cap fórmula perquè el Govern central pugui disposar dels fons de les entitats locals

20 de juliol de 2020

Més per Llucmajor presentarà una moció en el proper ple mitjançant la qual obrirà el debat sobre l’ús del romanent de tresoreria per part de l’Ajuntament de Llucmajor, una quantitat que és de gairebé 16 milions d’euros i que roman paralitzada a causa de la coneguda Llei Montoro.

Aquesta moció ha pres més importància després que hagi transcendit la notícia que el Govern central no només no deixa fer ús d’aquests romanents a les administracions locals sinó que a més a més, vol que els ajuntaments els prestin a l’estat.

Des de Més per Llucmajor consideram que la petició és inadmissible i més quan són els ajuntaments qui han de donar resposta i solucions a les necessitats bàsiques i vitals dels seus ciutadans mitjançant polítiques de proximitat i immediatesa. De fet, en les 30 propostes que va fer la nostra formació a l’Ajuntament de Llucmajor per a fer front a la crisi de la Covid-19, el punt de partida més important era poder fer ús d’aquesta partida de 16 milions d’euros.

MOCIÓ

En la moció que elevarem al ple, consideram precisament que per reforçar les iniciatives que ha emprès el Govern central per fer front a la Covid-19, cal “reforçar i complementar aquestes mesures amb les quals poden oferir les corporacions locals de les Illes Balears per incidir en polítiques socials i d’estímul de l’economia, utilitzant els més de 600 milions de romanents que tenim congelats a les entitats financeres de les illes”.

Per tot plegat, proposarem al ple l’adopció que acordi flexibilitzar les regles fiscals d’estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera i de regla de despesa que impedeixen actuar a l’administració més propera davant els ciutadans de manera que permeti reforçar les polítiques socials i de reactivació econòmica que requereix i requerirà la crisi de la COVID-19.

A més també demanam que no es negociï cap fórmula perquè el Govern pugui disposar dels fons de les entitats locals. Que no es coarti l’autonomia local atorgada per la Constitució Espanyola i es vulgui beneficiar dels fons dels estalviadors per sufragar despeses de competències de Govern estatal o autonòmic. Que es permeti a les entitats locals exercir la seva autonomia per establir mesures d’estímul a la demanda i reactivació de l’economia amb els seus propis recursos i sense els límits de la Llei Orgànica 2/2012 d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

Des de Més per Llucmajor demanam el suport de tots els partits de l’Ajuntament de Llucmajor i, especialment dels partits estatals com el PPi, sobretot, els que actualment estan al capdavant del Govern central, PSOE i Podemos (Unides Podem), als quals reclamam que pressionin davant els seus representants a Madrid perquè no agafin aquestes partides econòmiques dels ajuntaments.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s