MÉS PER LLUCMAJOR CRITICA LA MANCA D’ÈTICA DE L’EQUIP DE GOVERN QUE PRIVA D’AJUDES A FAMÍLIES, EMPRESES, COMERÇOS I AUTÒNOMS

8 de setembre de 2020

En el ple extraordinari celebrat avui, Més per Llucmajor ha denunciat la manca d’ajudes econòmiques a famílies, comerços i empreses i autònoms afectats per la crisi socials i econòmica causada per la Covid-19.

Concretament, el partit critica l’equip de govern perquè no aprofiten l’estalvi de 750.000€ per la minva de les tones de fems generades i incinerades durant els darrers mesos. Ans el contrari, destinen aquest estalvi a arreglar la falta de control sobre la despesa de l’Ajuntament que ells gestionen i de la qual en són responsables. És a dir, el pacte s’aprofita d’una desgràcia com és la pandèmia per COVID per tapar el forat produït en la despesa durant l’any anterior.


Cal recordar que en el ple del passat mes de març es va donar compte de la liquidació del 2019 i es va confirmar els pitjors dels auguris, l‘equip de govern municipal ha perdut el control sobre la despesa, gastant 3 milions d’euros més d’allò que tenien autoritzat. Motiu pel qual avui han aprovat la declaració de no disponibilitat de 3 milions del pressupost de despeses per a l’exercici 2020 de l’Ajuntament de Llucmajor.


Amb aquesta decisió l’equip de govern ha traspassat una línia vermella i demostra una manca absoluta d’ètica i empatia envers els ciutadans de Llucmajor. Volem recordar que altres ajuntaments de Mallorca han executat mesures similars amb l’estalvi del capítol de residus. Volem destacar i insistir en el fet que l’Ajuntament de Llucmajor presenta una caixa sanejada per poder fer front no només a les ajudes que requereix la crisi social i econòmica actual sinó també a altres ajudes ordinàries.

I aquesta situació passa a Llucmajor justament quan des del govern de Madrid s’ha aprovat que les entitats local queden eximides de complir la regla de despesa per al curs 2020 per poder fer front a les dificultats econòmiques associades a la pandèmia de COVID-19. Això darrer demostra i evidencia encara més la manca de competència i aptitud dels actuals gestors de la cosa pública.


L’Ajuntament de Llucmajor perd una gran ocasió de poder ajudar a les empreses, comerços i negocis que més malament ho passen. Pensam que aquesta manca d’empatia envers els ciutadans només pot respondre a la ineptitud dels responsables polítics d’aquest pacte i també a la manca de projecte comú entre els diferents partits polítics que el conformen que fa que tothom tiri pel seu vent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s