MÉS PER LLUCMAJOR DENUNCIA QUE LA PARTIDA D’AJUDES DE SERVEIS SOCIALS ESTÀ GAIREBÉ ESGOTADA

17 de setembre de 2020

La mala gestió i la improvisació del pacte que gestiona l’Ajuntament de Llucmajor s’han fet paleses en el pitjor moment i afecten un departament que si en condicions normals és indispensable, ho ha esdevingut encara més atesa la crisi social i econòmica causada per la Covid-19.


Des de Més per Llucmajor hem reclamat des del dia en què es decretà l’estat d’alarma la dotació de més pressupost i personal al departament de serveis socials. De fet, eren bona part del gruix de les 33 mesures per afrontar la crisi que des de la nostra formació férem arribar al pacte. Idò a hores d’ara, el pacte manté gairebé esgotada la partida d’ajudes del departament i ha aturat la contractació del nou personal.


Aquests fets s’evidenciaren en el decurs del passat ple quan el pacte va deixar sense efecte dues modificacions de suplement de crèdit (22/2020) i crèdit extraordinari. En total sumaven 1.000.000 € que s’havien de destinar personal de reforç covid (360.000€), atencions benèfiques (440.000€) i altres subministres de prevenció (250.000€). A banda d’això també es deixa sense efectes la compra de vehicles elèctrics o etiqueta zero (350.000€).


Aquesta transferència de crèdit, que consisteix a utilitzar els estalvis municipals per al departament de serveis socials, va ser autoritzada pel govern de Madrid a mitjans del mes de març. L’objectiu compensar el previsible augment d’expedients i demandes d’ajudes tramitades des del departament de Serveis Socials. Han passat sis mesos i l’Ajuntament encara no ha transferit aquest crèdit situant els serveis socials municipals en un estat crític. Sense recursos per garantir les ajudes i sense la possibilitat de poder contractar el necessari reforç de personal.

Des de Més per Llucmajor lamentam que l’enèsim error en la tramitació fa que s’hagi hagut de tirar enrere aquesta transferència de crèdit, la qual cosa provoca un endarreriment en la prestació que no es pot permetre ni acceptar en aquests moments en què la ciutadania més necessita aquest servei bàsic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s