MÉS PER LLUCMAJOR LAMENTA LA INCAPACITAT DE L’EQUIP DE GOVERN PER TIRAR ENDAVANT ELS SEUS PROPIS PROJECTES

9 de desembre de 2020

Més per Llucmajor denunciam la incapacitat de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor que es dedica única i exclusivament a viure de les rendes dels projectes iniciats la passada legislatura i no només això sinó que a més és del tot incapaç de tirar endavant iniciatives i projectes que han posat en marxa.
El balanç del primer any i mig de legislatura no pot ser més decebedor: ni un metre de voravia arreglada, ni un carrer asfaltat, ni cap millora als nostres parcs infantils o jardins.


La portaveu de Més per Llucmajor, Maria Barceló i el regidor de la formació, Miquel Serra, fan balanç i recorden que “la passada legislatura ens donaven matadura i ens criticaven que no fèiem millores i, per exemple, tot i que hem d’admetre que ens agradaria haver fet més, en 4 anys vàrem arreglar 7 quilòmetres de voravies, molts de carrers asfaltats de bell nou i millorarem 20 parcs infantils de tot el terme municipal que en pitjor estat es trobaven”.


Pel que fa als projectes que anuncià el pacte per pal·liar les conseqüències socioeconòmiques de la crisi COVID-19, no n’hi ha hagut cap que s’hagi executat de forma correcta. No hi ha cap rebaixa d’imposts, ni subvencions per ajudar les famílies. Cap mesura d’ajuda als comerços, empreses o autònoms. Del més d’un milió d’euros que varen publicar que destinarien a serveis socials, n’ha quedat una quarta part.
De les subvencions pressupostades per ajudar a clubs esportius i entitats culturals, pràcticament res. I podríem seguir amb una interminable llista de millores anunciades i no executades.

LA COVID COM A EXCUSA

De manera recurrent i sense gaire èxit intenten amagar-se darrere la situació sanitària actual, indubtablement complicada per a la majoria de llucmajorers. Però la situació de l’Ajuntament és òptima, una institució sanejada respecte al deute, on els seus ingressos no han variat de forma significativa i amb més de 15 milions d’euros als bancs que l’Ajuntament està autoritzat a gastar.

Miquel Serra i Maria Barceló.


Davant les dificultats, els polítics han de ser resolutius, valents i dinàmics. Res d’això trobam avui a l’Ajuntament, on les desconfiances externes i internes, les pors al canvi i la falta de coneixement del municipi i de la gestió administrativa fan que res vagi endavant.


De fet, pensam que la inactivitat del pacte i de les diferents àrees, manté encara més paralitzat al municipi tan social com econòmicament. Amb polítiques valentes, l’Ajuntament de Llucmajor podria contribuir a dinamitzar l’economia i la vida social del municipi. Per contra, s’excusen en la Covid per no fer res i, com sempre, qui ho paga és el poble. 


Insistim: no han estat capaços d’executar cap projecte propi, de fet, ara per ara, només llueixen iniciatives que es trobaren en marxa de la passada legislatura com ara la implantació de la recollida de residus porta a porta, les millores en neteja viaria i en la recollida selectiva, la imminent reforma de la residència de Llucmajor, la compra del Teatre Recreatiu, o l’avenç de les obres del futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

Altres projectes que vàrem deixar a punt d’arrancar i que esperam que aviat siguin una realitat són els projectes de millora de s’Arenal: la reforma de la plaça Reina Maria Cristina, l’eix cívic del carrer Gran i General Consell, la recuperació de l’antic traçat de les vies del tren per fer-hi una via verda o les millores projectades al torrent dels Jueus. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s