MÉS PER LLUCMAJOR RECLAMA AL PACTE QUE ACCELERI LES MILLORES DEL SERVEI DE NETEJA I RECOLLIDA DE RESIDUS

19 de febrer de 2021

Més per Llucmajor demana al pacte de govern de l’Ajuntament de Llucmajor que acceleri les millores del servei de recollida de residus al municipi perquè “veim que s’acosta l’equador de la legislatura i la situació està paralitzada”, apunta la portaveu dels ecosobiranistes a la Sala, Maria Barceló.


Tot i això, el partit insisteix:  “Creim que la situació pot millorar perquè al cap i a la fi l’actual pacte el que fa és continuar amb les iniciatives que trobà en marxa de la passada legislatura, un fet que reforça el fet que anàvem pel bon camí”.


Així, cal recordar que s’ha posat en marxa el projecte del pacte anterior de recollida selectiva porta a porta o la bonificació de la taxa als ciutadans que tenguin bones pràctiques. També ho és la implantació d’aquest nou concurs de fems, “un gran plec que fusiona la majoria serveis relacionats amb els residus, fins ara repartit en molts de contractes petits. Pràcticament tots excepte la recollida de residus de FCC, contracte al qual li queden 4 anys.”


En aquest sentit, Més recorda que inclou la neteja de vies públiques mitjançant agranat manual, mecànic i amb aigua a pressió i fregadora en carrers, places, passejos, voreres, etc. La millora del servei de neteja viària,gestió dels punts verds i la recollida dels contenidors de selectiva a s’Arenal i Urbanitzacions. Introdueix la neteja amb aigua a pressió. Neteja de vials d’accés a les platges i cales. Neteja i buidatge de papereres. Eliminació d’herbes que brotin en voreres, calçades i escocells. Servei de recollida i retirada de voluminosos, restes d’obra, poda i perillosos. Gestió i vigilància dels parcs verds de Llucmajor, s’Arenal i sa Costa i àrees d’aportació vigilada. Recollida de residus de les fraccions selectives en contenidors. Amb un augment significatiu dels contenidors de reciclatge. Recollida de residus selectius a generadors singulars. Per primer pic s’implanta recollida selectiva a Hotels amb bonificació per generació.


“La passada legislatura ja defensàrem que aquest “megaconcurs” que fusioni el servei és la millor solució per al nostre municipi”, apunta Barceló qui a la vegada lamenta que “tota la documentació tècnica està feta i a la presentació pressupost passat s’havia anunciat la seva licitació al llarg del 2020. Res d’això s’ha arribat a confirmar”.


En definitiva es tracta de posar en marxa un servei dimensionat a les necessitats del nostre municipi, que fomenti el reciclatge de forma significativa. Un servei que l’equip de govern està endarrerint sense cap justificació i que els ciutadans de Llucmajor en pateixen les conseqüències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s