MÉS DENUNCIA LA MANCA DE VALENTIA I CAPACITAT DEL PACTE PER AFRONTAR LA CRISI ECONÒMICA DE LA COVID

25 de febrer de 2021

Des de MÉS PER LLUCMAJOR denunciam un cop més, com hem advertit des de fa gairebé un any, la manca de valentia, capacitat i, el que és més greu, voluntat de l’equip de govern actual per ajudar als petits comerços i empreses de Llucmajor, s’Arenal i Urbanitzacions.

El regidor de MÉS PER LLUCMAJOR, Miquel Serra, critica que “des que començà la pandèmia hem advertit sobre la necessitat de fer feina en diferents camps i un dels principals és la reactivació econòmica però no han pres cap mesura efectiva més enllà de campanyes de promoció que es podrien fer igualment en una situació normal. És a dir, no han fet res de nou”.

Serra recorda que en el ple ordinari del passat mes de desembre es va aprovar una moció de la nostra formació mitjançant la qual reclamàvem que es destinessin 800.000€ a ajudes directes al sector de la petita i mitjana empresa: “Ens aprovaren la moció però només hi destinaren 300.000€, una quantitat ridícula per un municipi com el nostre”.

Ara, davant la pressió dels comerços “l’aportació de l’Ajuntament és de poc més de 600.000 euros als quals s’han de sumar les aportacions del Govern i del Consell de Mallorca”. “L’equip de govern fa molt tard, a hores d’ara hauria de donar les ajudes i no anunciar-les i molt manco d’aquesta manera i de forma improvisada, no tenen un pla marcat quan el que requereix la situació actual és precisament un pla de feina i d’ajudes clar i ambiciós”, afegeix Serra.

En aquest sentit, continua Serra lamentant que “aquestes ajudes no es podran donar com a mínim fins al mes d’abril perquè aquest pacte encara no ha aprovat el pressupost de 2021, un fet que en la situació actual és del tot inacceptable i una evidència més de la seva incapacitat”.

Només volem recordar que els municipis i institucions supramunicipals no han tengut cap problema a donar ajudes directes al sector i molts d’ells no tenen la capacitat econòmica que té actualment l’Ajuntament de Llucmajor amb 20 milions d’euros als bancs i els més d’1,5 milions estalviats per la baixada de producció de residus durant la pandèmia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s