EL PLE APROVA UNA MOCIÓ DE MÉS PER LLUCMAJOR PER A RECLAMAR LA GRATUÏTAT DE L’EDUCACIÓ DE 0 A 3 ANYS

27 DE MAIG DE 2021

Continuam fent una oposició fiscalitzadora i crítica i també propositiva. Un cop més hem aconseguit aprovar pel ple de l’Ajuntament de Llucmajor dues propostes de la nostra formació.

D’una banda es va aprovar una moció mitjançant la qual reclamam que el primer tram educatiu (0-3 anys) sigui universal i gratuït per a tots els infants.

Ara per ara són “les famílies, els ajuntaments, en alguna mesura les administracions educatives autonòmiques, qui han creat i sostingut l’oferta de places de primer cicle d’educació infantil, limitant-se l’administració de l’Estat a establir alguna normativa de funcionament”.

Per això demanam que s’inclogui en els propers Pressuposts Generals de l’Estat “una aportació econòmica estable per a la creació i el sosteniment dels centres de primer cicle d’educació infantil, garantint la protecció de l’escolarització dels infants en situació de pobresa”.

DIGITALITZACIÓ DE L’ARXIU

Per altra banda, es va aprovar també la nostra moció amb la qual demanam que l’Ajuntament de Llucmajor sol·liciti a la Plataforma d’Arxius Històrics de les Illes Balears la inclusió de l’arxiu municipal de Llucmajor dins el seu pla d’actuació. També que elabori un projecte de digitalització, amb la coordinació de la Universitat de les Illes Balears.
Recordam que en el decurs del passat mandat, al capdavant de l’àrea de Cultura, vàrem dur a terme una més que satisfactòria tasca de recuperació i dinamització de l’arxiu municipal de Llucmajor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s