APROVADA PER UNANIMITAT LA MOCIÓ DE MÉS PER LLUCMAJOR PER A LA RECUPERACIÓ DELS CONSELLS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

1 de febrer de 2022

El ple de l’Ajuntament de Llucmajor va aprovar per unanimitat una moció de MÉS per Llucmajor mitjançant la qual es compromet a recuperar els Consells Participatius tant territorials com sectorials durant 2022.

Així mateix, el document també recull una millora substancial pel que fa a la participació ciutadana en els plens de l’Ajuntament de Llucmajor, ja que el punt d’intervenció popular es realitzarà a l’inici de les sessions.

En aquest sentit, la portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, explica que “pensam que si posam les intervencions a l’inici de les sessions, augmentarà la participació i assistència veïnal als plens de la Corporació Municipal perquè fins ara havien d’esperar al final de la sessió després dels precs i preguntes, cosa que s’arriba a allargar molt de temps”.
En aquest sentit, en la moció aprovada recordam que “el reglament de participació ciutadana aprovat la passada legislatura va avançar sensiblement els mecanismes de participació en el municipi amb la incorporació de la participació en els plens per part de ciutadans i associacions o la creació dels Consells territorials i sectorials”.

Tot plegat però ha d’anar seguit d’una campanya d’informació municipal mitjançant la qual l’Ajuntament de Llucmajor informi i promocioni els mecanismes de participació als plens per part de ciutadans i associacions.

Des de MÉS per Llucmajor tenim clar que la participació ciutadana és un dels eixos fonamentals de la democràcia. Els ciutadans han de formar part activa i contínua de la vida política del seu municipi i els representants polítics tenim l’obligació de facilitar totes les vies possibles per augmentar la participació ciutadana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s