L’AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR OBLIGAT A RETORNAR 150.000 EUROS DE LES AJUDES QUE HAVIA DE DESTINAR ALS COMERÇOS

25 d’abril de 2022

L’equip de govern (PP-C’s-PI-ASI- “Vox”) de l’Ajuntament de Llucmajor  continua sense saber gestionar els diners públics i, a un any de concloure la legislatura, els ciutadans, empreses i comerços del municipi continuem patint el pitjor ajuntament en els pitjors moments que es recordin.La prova la tenim amb la gestió dels diners per a la reactivació econòmica post pandèmia, ja que dels 2.044.611 € disponibles, tan sols n’ha repartit 592.500, és a dir, un 29 %.

L’Ajuntament de Llucmajor al març de l’any passat va signar un conveni de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears i Consell de Mallorca pel qual l’Ajuntament rebia 272.305,71 euros de cada institució amb el compromís de convocar subvencions adreçades als sectors econòmics afectats per les restriccions sanitàries associades a la COVID-19.

Però les dues convocatòries d’ajudes convocades per l’Ajuntament de Llucmajor foren un fracàs, ja que només s’ha concedit ajudes per un valor de 592.500 €, de les quals cada institució se’n fa càrrec de 197.500 €.

En aquest sentit, el regidor de Més per Llucmajor, Miquel Serra, explica que “a banda del fet que els sectors econòmics del municipi han vist minvades la seva capacitat de reactivació a causa de la mala gestió de l’equip de govern, ara a més a més l’Ajuntament de Llucmajor es veu obligat a retornar 150.000 euros al Govern balear i Consell de Mallorca a raó de 75000 cadascun per no haver-ho repartit adequadament”.

CAMPANYA DE BONS PER CONSUM

A banda d’aquestes ajudes, Serra destaca a més “la funesta gestió de la campanya de bons per consum que han estat tot un èxit a tots els municipis de Mallorca on s’han dut a terme”. En aquest sentit, el regidor informa que dels 300.000€ disponibles, l’Ajuntament de Llucmajor només n’ha donat 4730. “La gestió d’aquesta campanya hauria de fer empegueir a tots els membres de l’equip de govern però especialment al batle i a la regidora de comerç perquè és un sistema de reactiva econòmica que ha triomfat a tots els municipis on s’ha realitzat”.

En definitiva l’Ajuntament encara té pendent per repartir més d’un milió sis-cents mil euros per repartir sense que fins al moment s’hagin vist moviments en aquest sentit. Apunt de començar el mes de maig, no han convocat aquestes ajudes, com a mostra el pla de subvencions que serà aprovat la setmana vinent no les contempla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s