NOU FRACÀS DE LA INSPECCIÓ TÈCNICA DE RESIDUS AMB NOMÉS 300 ALTES NOVES

4 D’AGOST DE 2022

L’equip de govern no ha aconseguit implicar els contribuents a sumar-se a la Inspecció Tècnica de Residus (ITR), ja que en la darrera campanya només s’hi han sumat 300 nous habitatges.

Aquest fet fa que, ara per ara, el 70 per cent dels contribuents restants, és a dir, aquells que no s’han inscrit a la ITR paguin encara més per la taxa de recollida de residus.La portaveu de MÉS per Llucmajor, Maria Barceló, explica que “continuam denunciant que la taxa està sobredimensionada, és a dir, que l’Ajuntament de Llucmajor recapta més del que costa el servei amb la qual cosa incompleix l’article 24 del Text Refós de la Llei d’Hisendes Locals quan diu que l’import recaptat per les taxes no pot excedir el cost real del servei”.

De fet, si ens remuntem a les dades aportades per l’Ajuntament de Llucmajor sobre l’execució del pressupost, es mostra que el 2021 la taxa de recollida i tractament de Residus Sòlids Urbans recaptà 1,4 milions d’euros més del que gasta per prestar aquest servei. “Enguany aquesta xifra tornarà a ser similar”, apunta Barceló.

Cal recordar que el passat mes de febrer MÉS per Llucmajor va aconseguir que l’Ajuntament de Llucmajor ampliés un mes el termini per adherir-se a la ITR. “Nosaltres demanàvem dos mesos i només ens en varen concedir un. Ara s’ha vist que el temps no bastava i que a més a més no han fet la campanya informativa adequadament”, explica Barceló.

MÉS per Llucmajor “anima a la gent a apuntar-se a aquest programa, ja que hi guanyam tots. D’una banda, l’economia familiar amb un estalvi i per una altra, el medi ambient amb la reducció de la quantitat de residus a la incineradora”, recorda Barceló.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s