L’EQUIP DE GOVERN DE LLUCMAJOR NO ES COMPROMET A CONSOLIDAR EL PERSONAL INTERÍ EN ABÚS DE TEMPORALITAT

1 d’octubre de 2021

L’equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor va evitar en el passat ple adquirir un compromís institucional per tal de consolidar el personal interí en abús de temporalitat, en votar en contra d’una moció de MÉS per Llucmajor mitjançant la qual reclamàvem que es prenguin mesures urgents per a consolidar els llocs de feina d’aquests treballadors.


En el document demanàvem que l’Ajuntament de Llucmajor insti als grups parlamentaris amb representació al Congrés dels Diputats i al Senat que adoptin una solució legislativa per desplegar l’article 61.6 de l’EBEP i publicar la llei necessària que acrediti l’excepcionalitat de la situació actual que permeti que els nous processos d’oferta pública s’implementin amb un calendari òptim i ràpid, i que es prioritzi la funcionarització del personal que presta serveis públics i s’aturin les externalitzacions dels serveis públics.
També que l’Ajuntament de Llucmajor demani a les administracions públiques de les Illes Balears que adoptin el sistema de concurs per a adquirir la condició de funcionari de carrera o personal laboral fix d’aquells llocs de treball temporals o d’interinitat per vacant de les administracions públiques i del sector públic instrumental, ateses les condicions excepcionals del personal en abús de temporalitat, que permeti exercir les competències en funció pública de les Illes Balears com a solució al conflicte de l’alt percentatge d’interinitat a les nostres administracions.


Finalment reclamàvem que l’Ajuntament de Llucmajor, mentre es tramiten les iniciatives legislatives es comprometi a no aprovar noves ofertes públiques d’ocupació i a les convocatòries en marxa, sempre que sigui possible legalment, se suspengui el cessament d’interins per no afectar la continuïtat en
l’administració del personal afectat per l’abús de temporalitat. A més, cal implementar un sistema extraordinari temporal d’estabilització durant aquest període.


El regidor Miquel Serra explica que “des de l’equip de govern ens diuen que ja fan feina per millorar aquesta situació però si realment és així, pensam que entre totes les formacions amb representació municipal hauríem d’haver aprovat la nostra moció per unanimitat perquè quedés per escrit un compromís real de voler millorar la situació del personal interí en abús de temporalitat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s